Wolters Consulting | Arkiv
19287
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-19287,qode-quick-links-1.0,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive

Arkiv

2020

Oktober 2020

Klar til indflytning: Olof Palmes Allé 18

Det er ikke længere kun 1.- og 2. sal på Olof Palmes Allé, der står klar til brug. Stueetagen på adressen har nemlig fået godkendt sin indflytningstilladelse, hvilket betyder, at de nye lejere i kontorfællesskabet kan begynde indflytningen.

Ligesom på bygningens 2 øvrige etager, har totalentreprenøren Enemærke & Petersen A/S inddraget os til at bistå projekteringen og tilsyn af flere forskellige områder i byggeprojektet, som er udført for PFA-ejendomme.

I arbejdet har vi blandt andet stået for projektering og tilsyn af projektet. Vi har udført en række forskellige opgaver inden for konstruktion, vvs, ventilation og brand.  Derudover har vi samarbejdet om elinstallationen i bygningen med Ryomgaard El.

Med den nye indflytningstilladelse kan de ca. 260 medarbejdere, som man forventer skal sidde i kontorfællesskabet, snart flytte ind på den nye adresse.

Marts 2020

Besparelse på energi-udgifter

Energioptimering er på mange måder med til at skabe et solidt og fremtidssikret byggeri. Det kan blandt andet medvirke til en øget komfort og brugervenlighed hos bygningens besøgende. Dertil sikrer det ofte også et sundere indeklima og er til gavn for økonomien samt miljøet. Bygningens værdi og salgbarhed bliver også påvirket positivt i forbindelse med energioptimeringer. Hos Wolters Consulting kan vi udføre en effektiv screening af bygninger, hvor vi får klarlagt eventuelle energibesparelsespotentialer. Disse besparelser kan være med til at finansiere udførelsen af de energibesparende tiltag, så det bliver tjent hjem igen på længere sigt.

Februar 2020

Projekterings/konstruktions-
rådgivning

Vores konstruktionsingeniører har brede, stærke og mangeårige faglige kompetencer indenfor rådgivning af alt fra en enkelt bærende bjælke til større komplekse bygningskonstruktioner. Vi tilbyder blandt andet rådgivning med nybyggeri, renoveringer, ombygninger, tilbygninger, erhvervsbyggeri, institutionsbyggeri og byggeri i Grønland. Så i tilfælde af at I står og mangler rådgivning til byggeriet i forbindelse med konstruktioner, så tøv endelig ikke med at kontakte os!

Januar 2020

Velgørenhedsprojekt, Skraldecaféen

Vi har for nyligt hjulpet Byggeskolen i forbindelse med et velgørenhedsprojekt.

I hjertet af smilets by havde Skraldecaféen, som er et fællesskabsdrevet socialøkonomisk køkken, brug for hjælp til at bygge et espalier.

Projektet manglede statiske beregner, hvilket vi kunne levere, så nu står det klar inden længe. Vi siger tak for et godt samarbejde, og vi håber, at dette nye overdækkede udeareal vil bringe glæde og liv til Skraldecaféens gæster.

Januar 2020

Klimavenligt byggeri

Vi lever i en tid hvor fokus på klima er stort og nødvendigt. Derfor er det vigtigt at påminde forbrugerne, om de mange bæredygtige valg de kan træffe. Hos Wolters Consulting hjælper vi jer med at tage velovervejede beslutninger til gavn for miljøet. Her kan I blandt andet høre om de mange fordele ved svanemærket byggeri, såsom energibesparelser, øget sundhed og sikring af et attraktivt byggeri på længere sigt.
Selv hvis der kun er tale om et forholdsvist lille byggeri, kan I stadig gøre en stor forskel for miljøet. Derudover behøver man ikke nødvendigvis gå på kompromis med æstetikken, når man vælger bæredygtige løsninger. 

2019

November 2019

Rådgivning af private, Adelvej i Risskov

På Adelvej i Risskov har vi rådgivet en privat kunde, hvor vores opgave var, at få det projekt arkitekten havde tegnet til at blive til virkelighed. Her har vi gennemgået valg af materialer og overflader samt udførelsesmetoder. Dette er gjort for at sikre, at kunden er blevet præsenteret for de forskellige muligheder for valg og fravalg, alt sammen for at få kunden til at føle sig sikker i deres beslutninger.

 

Efter gennemgangen af disse forudsætninger, har vi tegnet projektet således, at håndværkerne kan udføre arbejdet af bygningen, som kunden ønsker det, uden der opstår overraskelser og meromkostninger.

September 2019

Det Nye Universitetshospital Aarhus (DNU)

De sidste 4,5 år har Wolters Consulting været en del af projektet omhandlende Det Nye Universitetshospital (DNU) i Aarhus. Projektet står klar i 2019, og arbejdet her er udfør i samarbejde med ingeniørfirmaet Søren Jensen A/S og Rambøll.

Opgaven har først bestået i projektopfølgning i samarbejde med Rådgivergruppen ”RG_DNU”, hvor alle el-tekniske spørgsmål skulle fremsendes til besvarelse.

Efterfølgende har Wolters Consulting stået for byggepladsstyring af el-fagene på forskellige byggefelter.

Vi har ligeledes varetaget tværfaglig koordinering på tekniske installationer i udførelsesprocessen. Ved byggeriets aflevering indgik vi i tæt samarbejde med myndighederne og OSTBV omkring de Brandtekniske installationer.

Vi siger tak for samarbejdet, og synes der er kommet et flot og spændende projekt ud af det lange samarbejde.

August 2019

Ny afdeling på Grønland

Efter mange års samarbejder på Grønland, har vi valgt at åbne en kontorafdeling i Nuuk. Denne afdeling skal, i fællesskab med kontoret i Danmark, varetage det nuværende samarbejde med Sermersooq Kommune. Samtidig håber vi, den nye afdeling kan være med til at åbne op for mulige fremtidige projekter.

August 2019

Generationernes Hus, Aarhus Ø

Generationernes Hus på Aarhus Ø skal være et moderne bud på at samle flere generationer under samme tag, så man kan få følelsen af at kunne være der gennem hele livet.

Byggeriet består af 8 sammenhængende bygninger, der skal stå færdig i 2020, og huse boliger til alle aldre, daginstitution, café og træningsfaciliteter.

Generationernes Hus rummer 33.000 m² og er bygget op af både træ- og betonelementer, i ønsket om et mere bæredygtigt byggeri. Wolters Consulting har været inddraget af JFP i den opstartende fase til at udføre grænsefladekontrol, for at minimere risici og fejl mellem arkitekter, ingeniører mm.

April 2019

Veilgårdsparken Malling

I øjeblikket foretager Wolters Consulting trykprøvning for Poul Pedersen A/S. Det drejer sig her om trykprøvning af 36 rækkehuse i Veilgårdsparken Malling. Trykprøvningen testes vha. en Blow-Door, der monteres i boligernes udvendige døre. Opgaven udføres i seks etaper, i takt med at boligblokkene bliver færdige.

Marts 2019

Olof Palmes Allé 18

På Olof Palmes Allé 18 varetager Newsec en større ombygning for PFA Ejendomme A/S, hvor SOS International skal flytte ind i nye kontorarealer til ca. 260 medarbejdere. Bygning renoveres og alle tekniske installationer skal i denne forbindelse ændres fra et domicil til et flerbrugerhus.

Wolters Consulting er inddraget af Enemærke & Petersen A/S, som er hovedentreprenør, til at lede processen omhandlende alle tekniske installationer. Der er her fokus på grænsefladerne mellem fagene, samt koordinering, sikre fremdrift og styre af projektet i mål til tiden for ejer. Samtidig foregår en sideløbende koordinering med SOS International omkring de lejerrelaterede tekniske løsninger, såsom nødstrømsanlæg mm. de har brug for.

I arbejdet er der bl.a. udført projektering, tilsyn samt afslutningsvis en aflevering med dertilhørende funktionstest “commissioning”.

Marts 2019

Rosenkrantzgade 17, Aarhus

Udfyldning af karré samt bagbygning. Projektet består i nedrivning af tidligere erhvervsbygning, opbygning i af et nyt større boligbyggeri. Boligbyggeriet består af to bygninger, der hænger sammen via bagbygningen.

Byggetilladelsen er gået igennem og projektet er klar til at gå i gang.

2018

Telefonsmøgen, Aarhus

I centrum af smilets by stod bygningen på Telefonsmøgen 24 færdig i 2018.
I året forinden startede nyopførelsen af de 12 boliger, der blev placeret ovenpå eksisterende erhvervslejemål i byen.

Bygningen fik et areal på 1.200 m² i alt, som de første lejere nu kan nyde godt af. Wolters Consulting ydede totalrådgivning til projektet, hvor arkitekten Gudnitz og bygherren I/S Søndergade var involveret i processen.

2017

Byskovhus – Adelgade 93, Skanderborg

Nyopførelse af etagebyggeri mellem 2 eksisterende bygninger på skrående grund. Byggeriet består af forhus i 5 etager, med erhverv i stueetagen og lejligheder på de øvrige 4 etager. Baghus i 2 etager med lejligheder, fuld kælder med depotrum til alle boliger samt fælles tagterrasse på taget. Imellem de 2 bygninger er der etableret fælles adgangsvej via trappetårn med elevator.

 

Byggeriet er nu færdigmeldt og afleveret til bygherren – vi ønsker bygherre tillykke med det flotte resultat!

2016

2 nye skoler i Aabybro

I 2014 startede nyopførelsen af de to skoler i Aabybro, og i 2016 stod de klar. I projektet var vi ansvarlige for de el-tekniske projekteringer. Derudover stod Wolters Consulting for modellerings- og tegningsarbejdet i Revit for alle el-tekniske installationer, VVS og CTS. Dertil lå ansvaret for fildeling på byggeweb ligeledes hos os. Vi ser frem til at skolerne bliver indviede til gavn for lærere, elever og forældre.

2015

Holmevej 5

I den nordvestlige del af Randers var vi en del af et projekt, hvor en bolig på Holmevej skulle renoveres. Dertil indebar byggeriet også tilbygning i form af 63 ekstra kvadratmeter til husets eksisterende 123 kvadratmeter. Vores rolle var bygherrerådgivning i form af blandt andet ideoplæg. Andre ydelser i forbindelse med projektet indebar myndighedsbehandling, projektering, levering af udbudsmateriale og tilsyn af alle faggrupper under udførelsen.

Tilst skole

På Tåstumvænget i Tilst var vi en del af et projekt, hvor Tilst skole skulle renoveres og energioptimeres. Skolen strækker sig over 700 kvadratmeter og projektet havde en byggesum på 3,7 mio. kr. Vores rolle i projektet var at rådgive således at bygningen blev energioptimeret korrekt. Derudover indebar vores ydelse også projektering af el-tekniske installationer og sikring af effektiv ventilation.

2013

Hundslund centralskole

Dette projekt omhandler en renovering og energioptimering af skolen i Hundslund. Wolters Consulting lavede en gennemgang af hele skolen for energioptimering af tekniske installationer og klimaskærm. Derudover stod vi for en etablering af 40 kWp solcelleanlæg inklusiv de statiske redegørelser. Varmesystemet og ventilationen i bygningen blev renoveret og energioptimeret. Dertil sikrede vi projektering af tekniske installationer såsom CTS, VVS og el. Afslutningsvist udskiftede vi lysene i bygningen for at opnå en mere optimal belysning.

2011

Julianehåb, Grønland

Et af vores mange projekter på Grønland var i byen Qaqortoq, hvor vi fungerede som rådgivere i byggeriet af Julianehåb skole. Her blev de eksisterende lokaler renoveret, men der blev også bygget en idrætshal fra ny. Det var kommunens ønske at udvide arealet til 8000 kvadratkilometer, hvilket kostede dem 84 millioner kroner. Projektet blev startet i 2011, og stod helt færdigt i 2015. Helt konkret stod vi for projektering af el- og brandtekniske installationer samt VVS og ventilation.

2010

Søndergade 14-16

I midten af Aarhus C var Wolters Consulting en del af projektet på Søndergade. Byggeriet blev udført i 2012, og omhandlede en etablering af 2 nye lejligheder. Arealet blev i alt 200 kvadratmeter, hvoraf hver lejlighed havde en størrelse på 100 kvadratmeter. Den samlede byggesum for projektet blev 5.100.000 kr. eksklusiv moms. Vores rolle i byggeprojektet var at agere som totalrådgivere undervejs i hele forløbet.